Vloerverwarming laten plaatsen voor nieuwbouw en renovatie.

Vloerverwarming wordt door veel mensen gekozen maar niet iedereen kent de werking ervan. Het is nochtans een efficiënte en aangename manier om een ruimte te verwarmen. Bovendien is het prettig dat de vloer niet meer zo koud aanvoelt, maar gelijkmatig warm wordt.

Traditionele vloerverwarming is aangesloten op de CV-ketel. De vloer wordt met warm water verwarmd. Het principe is eigenlijk hetzelfde als gewone CV verwarming, alleen is de vloer nu een grote radiator.

Het verwarmde water stroomt vanuit de CV ketel door een buizencircuit in de vloer. Het water geeft zijn warmte af. De buizen worden warm en vervolgens ook de vloer zelf. Eerst zal de omliggende cementlaag warm worden en daarna ook de vloerbedekking.

De warme vloer geeft zijn warmte af aan de lucht, waardoor de hele ruimte een aangename temperatuur krijgt. Warme lucht stijgt op, dus de ruimte wordt van onderop efficiënt verwarmd.

Het is een gesloten circuit. Het afgekoelde water gaat via de retourleidingen weer terug naar de ketel, waar het opnieuw verwarmd wordt. Door de circulatie zullen de buizen steeds met warm water gevuld zijn. Er wordt constant warmte afgegeven tot de gewenste temperatuur bereikt is.

Contacteer ons