Benieuwd naar de zonne-energie voordelen en mogelijkheden? Maak optimaal gebruik van zonne-energie met een slimme sturing van FlexiO – Lifepowr!

De slimme aansturing van je PV-installatie, batterij en laadpaal met FlexiO. Met onze jarenlange ervaring en know-how hebben wij voor iedereen een oplossing op maat die rendeert!

Neem gerust contact met ons op als je meer info wenst over de slimme sturen of via Lifepowr! (configuratie enkel mogelijk bij aankoop via Heat-it)
In de nieuwe wereld van hernieuwbare energie heeft zonne-energie een prominente plaats veroverd. Het gebruik van zonnepanelen is een populaire en effectieve manier geworden om groene stroom op te wekken. Zonnepanelen zijn ontworpen om zonlicht om te zetten in elektriciteit, waardoor huishoudens en bedrijven kunnen profiteren van schone, betrouwbare energie. Naast het opwekken van elektriciteit biedt zonne-energie ook de mogelijkheid om andere aspecten van ons dagelijks leven te verduurzamen.

Een van de voordelen van zonne-energie is de mogelijkheid om overtollige energie op te slaan. Dit kan worden bereikt met behulp van een thuisbatterij. Een thuisbatterij stelt huishoudens in staat om de energie die overdag wordt opgewekt en niet direct wordt verbruikt, op te slaan voor later gebruik. Op deze manier kan de opgewekte zonne-energie efficiënter worden benut, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Thuisbatterijen dragen bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk en verminderen de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen.

Om de transitie naar elektrisch vervoer te bevorderen, zijn laadpalen een onmisbaar onderdeel van de infrastructuur geworden. Deze laadpalen maken gebruik van zonne-energie om elektrische voertuigen op te laden. Door zonnepanelen te combineren met laadpalen kunnen we elektrische mobiliteit op een duurzame manier ondersteunen. Dit zorgt voor minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Naast elektriciteit kan zonne-energie ook worden gebruikt om warmte te genereren. Warmtepompboilers maken gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van de natuurlijke warmte van de zon om het energieverbruik te verminderen en de CO2-uitstoot te beperken. Warmtepompboilers zijn een efficiënte en duurzame manier om warm water te leveren, wat essentieel is in ons dagelijks leven.

Bij het streven naar energie-efficiëntie is vloerverwarming een uitstekende keuze. Vloerverwarmingssystemen maken gebruik van zonne-energie om de vloeren van gebouwen te verwarmen. In plaats van traditionele verwarmingsmethoden, zoals radiatoren, wordt warm water door buizen onder de vloer geleid. Dit zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de ruimte, terwijl het energieverbruik wordt verminderd. Door gebruik te maken van zonne-energie voor vloerverwarming kunnen we efficiënter verwarmen en tegelijkertijd het milieu sparen.

Wij zijn erkend installateur, ons rescert nummer = 04886.

Contacteer ons

Gelieve het aanvraagformulier zo gedetaïlleerd mogelijk in te vullen of bel ons op 1 van onderstaande telefoonnummers.

T +32 479 93 72 28 (bel Sam), T +32 496 04 81 50 (bel Steven)
vraag@heat-it.info